sâmbătă, 15 februarie 2014

Ziua Îndrăgostiţilor cu Doamna Chiajna

Steaua a câştigat de-abia al doilea amical al iernii în meciul cu Concordia. Mai mult, Steaua a confirmat că este o echipă unică: singura cu amicale mai tari decât oficialele.
Paranormalul a plutit în jurul acestei partide în ziua disputării ei: Concordia a anunţat mai mulţi accidentaţi pentru această întâlnire, accidentaţi despre care antrenorul Ionuţ Chirilă spunea că pot fi totuşi recuperaţi pentru meciul următor. Apare, ca într-un scenariu absurd, directorul sportiv al lui Dinamo, Cristi Bobar, care anunţă că accidentaţii Concordiei nu sunt chiar toţi accidentaţi şi că vor fi apariţii surpriză în primul 11. Şi spusele lui Bobar se confirmă, accidentatul Wellington apărând brusc printre titulari deşi dimineaţă antrenorul său spunea că nu poate juca. Paranormalul a continuat cu scoaterea celui mai bun jucător al Concordiei, Purece, din primul 11, pentru a fi introdus ulterior, pe parcursul meciului. Concordia a avut un singur şut cât de cât decent în toată partida, cel al decarului Purece, care nu şi-a găsit locul într-un prim 11 fantomă.
S-au mai văzut meciuri cu una, chiar două erori imense de apărare, dar să vezi cum toate cele 4 goluri ale învingătorilor au fost marcate după greşeli uriaşe ale defensivei, asta chiar mai rar se poate admira. Deja la eroarea lui Leca de la 2-0, cu pasa greşită spre propriul portar, a intrat pe ecran faimoasa urare de la televiziunea bulgară “Leca noci deţa” (Noapte bună, copii) şi spectatori de la lojele arenei din Ghencea au dat televizoarele pe “Românii au talent”, după relatarea unui reporter aflat pe stadion.
Antrenorul Concordiei, Ionuţ Chirilă, care a avut grijă să ne tot spună pe parcursul iernii că Steaua este o echipă intangibilă, deşi băieţii săi bătuseră liderul Astra, a făcut o promisiune în dimineaţa partidei cu Steaua: “tinerii mei fotbalişti vor juca la un nivel extrem de ridicat”. Pe teren, însă, Concordia a avut un joc de echipă antrenată de un instalator, ca să parafrazez o metaforă încercată de Ionuţ Chirilă la adresa unui preşedinte din Liga 1. Un preşedinte care a anticipat perfect cum se va juca de Ziua Îndrăgostiţilor această partidă. După meci, Ionuţ Chirilă a fost mult mai spectaculos decât fotbaliştii săi din teren spunând că băieţii săi nu pot să-şi propună să obţină ceva dintr-o partidă cu Steaua, echipa din Ghencea fiind “dintr-un alt campionat împreună cu Petrolul şi Astra”. Chirilă uitând că totuşi Concordia a bătut o echipă “dintr-un alt campionat”, Astra, în acest sezon.    
După acest meci câştigat de Steaua plimbându-se prin faţa Concordiei, accept acea frază care s-a tot auzit pe parcursul iernii dinspre clubul din Ghencea: rezultatele din amicale nu au nicio relevanţă.
sura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu